dimecres, 10 de juny de 2015

OBJECTIUS

Els objectius d'aquest blog seran:
- Que aprengeu defirents tècniques per la conservació d'aliments

I ara us mostrare la informació sobre les diferents maneres de conservació d'aliments.

Segons les tècniques que emprem els mètodes de conservació es poden classificar en dos grups:
- Procediments físics.
- Procediments químics.

PROCEDIMENTS FÍSICS:

Es caracteritzen perquè s'actua directament sobre els aliments sense afegir-hi cap altre element.
Com: la tècnica de congelació per aturar l'actuació dels microorganismes
Ejemples: la dessecació, la deshidratació, el fumatge, l'envasament al buit, la liofilització, l'aplicació de el calor, l'aplicació del fred, la irradiació.
Resultat d'imatges de fumatge

PROCEDIMENTS QUÍMICS

Es basen en l'addició d'altres substancies químiques als aliments.
Com: la salaó o l'ensucrat.
Ejemples: la salaó, l'ensucrat o almívar, la fermentació, conservescen vinagre o en oli, addició de conservants químics.
Resultat d'imatges de almivar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada